Leefstijlcoaching

Bent u wat te zwaar geworden? Is uw energie al voor het einde van de (werk)dag op? Lukt het maar niet om in beweging te komen? Of ervaart u stress? Grote kans dat de gecombineerde leefstijlinterventie iets voor u is!

Na de zomer starten wij met het COOL-programma.

Het COOL programma is een gecombineerde leefstijlinterventie waarbij iedere deelnemer werkt aan zijn eigen persoonlijke doelen.

Tijdens het programma wordt u begeleidt door een leefstijlcoach. Het programma kent zowel groepsbijeenkomsten als individuele sessies. Totaal duurt het programma 2 jaar. De eerste 8-9 maanden (het basisprogramma) is het meest intensief. Daarna volgt de onderhoudsperiode, waarin er nog steeds groepsbijeenkomsten en individuele sessies plaatsvinden, echter in deze fase neemt u steeds meer de regie.

Tijdens het COOL programma leert u over voeding en beweging. Maar ook de negatieve invloed van stress en het belang van slaap en ontspanning komen aan bod. Daarnaast krijgt u inzicht in uw eigen gewoontes en helpen wij u uw gedrag om te buigen naar het door u gewenste gedrag. Zo komt u steeds dichterbij uw doel.

Let op: Het COOL programma is geen sportprogramma of dieet!!!
Wat u wel krijgt? Handvatten om te gaan bewegen, inzicht in de juiste voeding, begeleiding bij het maken van de juiste (gezonde)keuzes en tips en inspiratie van uw coach en mede groepsleden.

Hoe kan ik deelnemen?

  • U bent ≥ 18 jaar
  • U heeft overgewicht (een BMI van 25-30) EN een verhoogd risico op diabetes of hart- en vaatziekten of slaapapneu of artrose
  • U heeft ernstig overgewicht (een BMI hoger dan 30)
  • U bent voldoende gemotiveerd, zodat u het programma 2 jaar kunt volhouden
  • U heeft een verwijzing van uw huisarts of specialist

Vergoeding

Het programma wordt vergoed vanuit de basisverzekering op verwijzing van uw huisarts of specialist. Vergoedingen willen nog wel eens verschillen per zorgverzekeraar. Vraag naar de voorwaarden.