Training Valpreventie

Wist u dat er elke 5 minuten een 65-plusser op de Spoedeisende Hulp belandt na een valongeval? 
Volg ons speciale trainingsprogramma om valrisico’s in kaart te brengen en valincidenten te verminderen of voorkomen.

Onze Training Valpreventie is gericht op het verminderen en voorkomen van valincidenten. De gevolgen van een val kunnen groot zijn en een enorme impact hebben op uw leven. Misschien bent u al eens gevallen of wijzen uw vrienden en familie u er op dat u wat minder stevig op uw benen staat.

 

De intake

Om te beoordelen of de Training Valpreventie u kan helpen is het van belang een goed beeld te krijgen van uw persoonlijke situatie. Onze speciaal opgeleide therapeut beoordeelt in een uitgebreid gesprek wat de risico's voor u zijn en welk programma voor u geschikt is. In dit gesprek komt naar voren of u al eerder gevallen bent, welke medicijnen u gebruikt en welke zorgen of angsten u zelf hebt. Ook zal de therapeut diverse testen bij u doen om tot een zo compleet mogelijk beeld te komen.

 

De training

Op basis van de informatie die naar voren is gekomen tijdens de intake kan onze therapeut een trainingsprogramma op maat voor u maken. De trainingen vinden 2x per week plaats in een kleine groep, zodat er veel persoonlijke aandacht is voor de deelnemers. Naast voorlichting, tips en adviezen bestaat de training uit krachtoefeningen, spelvormen en het aanleren van valtechnieken.

 

De kosten

In sommige gevallen vergoedt uw zorgverzekeraar (een deel van) de training vanuit uw aanvullende verzekering. Vraag de praktijkassistente of uw behandelend therapeut voor meer informatie. Uiteraard kunt u ook contact opnemen via het telefoonnummer of emailadres hiernaast.

 

Aanmelden

Aanmelden voor een intake kan via e-mail, telefonisch of aan de balie. Ook kunt u direct een afspraak inplannen op onze website via de button hiernaast. Kies de optie ‘valpreventie’ in onze online afspraakmodule en kies zelf een moment in de agenda van onze gespecialiseerde therapeut Saskia Zwemmer.

Contact opnemen?

Contact opnemen? U kunt altijd bellen of mailen.

023 558 31 06
info@fysioberendes.nl